Kik most a legnépszerűbb szendvicspanel gyártók?

A szendvicspanel néven ismert könnyűszerkezetes elemek az építőiparban széles körben elterjedtek, úgy a világon, mint Magyarországon. A kérdés persze, hogy honnan rendeljünk? A belföldi vagy a külföldi gyártók a megbízhatóbbak? Kik a legnépszerűbbek és miért?

A szendvicspanelekről általában

A kérdések megválaszolásához mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy mi is pontosan a szendvicspanel és miért tudott ennyire népszerűvé válni. Ezek olyan előre gyártott elemek, amelyek két merev lap közé ragasztott hőszigetelő anyagot tartalmaznak, így kiváló hőszigetelő és mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Kis súlyuk miatt tulajdonképpen bármilyen szerkezeti elemhez könnyen és gyorsan rögzíthetőek.

Hazai szendvicspanel gyártók…

A Pascal Trapézlemez a hazai piac kiemelkedő szereplője. Szendvicspanelek mellett trapéz-, hullám- és cserepeslemezeket is gyártanak és forgalmaznak. Országos házhozszállítással vagy telephelyi átvétellel rendkívül könnyű tőlük az anyagbeszerzés, főleg, mert számos hazai telephellyel rendelkeznek. Egy másik nagy előnyük, hogy a honlapjuk átlátható, letisztult és informatív. Többek között ezért is keresték már fel sokan a Pascal szendvicspanel gyártót.

Ha hazai gyártókról beszélünk, említésre méltó még a Metal-Sheet. A debreceni székheyű cég szendvicspanelek és trapézlemezek előállításával foglalkozik, fontos szereplő a piacon, ami széleskörű termékportfólióval rendelkezik.

A Metisol Kft talán az egyik legrégebbi magyar gyártó, amit magánszemélyek alapítottak még 1990-ben. Az évek során kínálatuk sokat bővült, és számos terméküket maguk fejlesztették ki. A cég mindig is nagy hangsúlyt fektetett a korszerűségre, talán ez is egy oka annak, hogy a mai napig sikeresen működnek.

acel

… és a külföldiek

A nemzetközi szendvicspanel gyártók által készített termékeket számos forgalmazásra szakosodott hazai cégnél lehet megtalálni.

Az Assan Panel törökországi székhelyű cég, amely a nemzetközi piacon is kiemelkedő. Kiváló minőségű termékeik és innovatív megoldásaik révén számos nagy volumenű projekt sikeréhez járultak már hozzá.

A Kingspan Group egy írországi vállalat, szintén globális szereplő a piacon. Választékukban megtalálhatók különböző felhasználási területekre szánt panelek, amelyek a fenntarthatóság és a hatékonyság elveit követik.

Végül a Metecno Group is a figyelemre méltóbb gyártók közé tartozik. Ez egy olaszországi központú vállalat, amely a világ több pontján gyárt és szállít paneleket. Széles termékválasztékkal rendelkeznek, akik a magas minőséget tartják szem előtt.

Konklúzió

Szerencsére nem szükséges feltétlenül a nemzetközi piacon nézelődnünk (aztán elveszni a sűrűjében), ha minőségi termékeket szeretnénk vásárolni. A magyarországi szendvicspanel gyártóktól is kiváló elemeket szerezhetünk be, így az egyetlen dolgunk “csupán” az összehasonlítás. A fő szempontok persze mindenkinél eltérnek, de több faktort is figyelembe véve talán a Pascal Trapézlemez felé billenhet a mérleg nyelve.