Totó Lottó – minőségi idő az idősekkel

Gyakran a fiataloknak igen nehezére esik, hogy a család idősebb tagjaival időt töltsenek. Ez sok esetben leginkább azért fordul elő, mert nem igazán találják meg a közös érdeklődést. Számos közös tevékenység van viszont, amelyik összehozhatja a fiatal felnőtteket és idős nagyszüleiket. Mielőtt ezekbe az ötletekbe belemerülnék, fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezeket a közös programokat véleményem szerint a legtöbb esetben a fiataloknak kellene kezdeményezniük, mégpedig azért, mert nekünk, fiataloknak, sokkal könnyebb alkalmazkodni, mint a már berögzült szokásokkal rendelkező időseknek.

Saját tapasztalatom szerint a Totó Lottó játék volt az egyik olyan közös tevékenység, amelyet a nagyszüleim és én is egyaránt élvezni tudtam. Fontos ugyanis, hogy olyan közös időtöltéseket találjunk, amelyek mindkét fél számára szórakoztatóak lehetnek. A Totó Lottó azért volt sikeres ötlet, mert egy olyan dologról van szó, amely egyébként is generációkon átívelő, és nem volt nehéz minden résztvevőnek elmélyedni a játékban.

A römi és a hasonló, nagyobb múltra visszatekintő társasjátékok is hasonlóan jó megoldások lehetnek.
A Totó Lottó és a társasjátékok mellett beválhatnak még a séták vagy a közös kiruccanások, amelyek mondjuk egy délután alatt megoldhatóak. A vidéken élő nagyszülőket be lehet ültetni az autóba, és egy közeli kisvárosban lehet egy klassz citybreak-et szervezni fagyizással és hasonlókkal.

A séta, az olyan egyszerűbbnek, elsőre a fiataloknak nem is olyan izgalmasnak tűnő kultúrális értékek közös felfedezése tagadhatatlanul hasznára válhat a fiatalabb generációknak is. Mivel manpság már eléggé könnyen megy egy utazást megszervezni, és amúgy is rengeteg inger ér minket, fiatalokat, hajlamosak vagyunk ügyet sem vetni a helyi értékekre, pedig ezek is éppen annyira lehetnek izgalmasak, mint egy nagyvilági túra.