Interjú Szenyán Dáviddal a FatherBull Ltd -ről

Mit kell tudni a feltörekvő fuvarozó cégről és miért érdemes itt dolgozni

Készítette: R. Nadja, MediaPlatz Kft.

Szenyán Dávid a FatherBull Ltd. angliai központú szállítmányozási és fuvarozási cég tulajdonosa és ügyvezetője. Tapasztalatának és jó üzletember reputációjának köszönhetően nagy ismeretségi körre tett szert az iparágban pályafutása során.

Rövid interjúnk alatt arra voltunk kíváncsiak, hogy mitől más vagy egyedi a FatherBull Ltd.? Miért alakult és mit ad munkatársai számára?

  1. Nadja: Dávid, mesélj egy kicsit a FatherBull-ról. Mikor alakultatok? Mi a sztoritok?

Sz. Dávid: 2014-ben alapítottam a céget, azóta párom is közreműködik benne, aminek nagyon örülök. Anno lehetőségem adódott olyan vállalkozást indítani, amely angliai központjának köszönhetően kimagasló juttatást tud adni munkatársainak. Ez természetes számomra is nagyon fontos szempont. Emellett mindig álmodtam egy saját vállalkozásról.

  1. Nadja: Akkor mondhatni családi vállalkozás vagytok?

Sz. Dávid: Akár így is lehet mondani! De ezt nem csak a párommal való kapcsolatra alapoznám. Nálunk valóban nagyon közvetlen és családias a hangulat: irodai munkatársaink és kamionsofőreink bármilyen ügyben megkereshetnek minket, mi mindenkivel foglalkozunk. De ez csak természetes, hiszen egymásnak vagyunk egy valójában idegen országban. Ilyenkor sokkal jobban összekovácsolódik egy csapat, nap mint nap megy az írogatás a Viber-csoportunkban.

R.Nadja: Valóban nincsen annyira közel Anglia. De mégis mi húzza ide hozzád a magyar sofőröket?

Sz. Dávid: Ennek két fő oka van. Egyrészt az anyagi javak: Magyarország bérszintjéhez képest nálunk alsóhangon (tehát minimum) 550£/hét a fizetés, ami átszámolva havi 792.000 Ft nettó. A másik ok pedig maga a környezet: kollégáink szeretnek itt dolgozni, ami hosszú távon mérvadó kritérium.

 

R.Nadja: Környezet alatt mit értesz pontosan?

 

Sz.Dávid: Elsősorban a céges kultúrára gondolok. Ahogy említettem: velünk bárki megoszthatja magánügyeit is. Emellett maximálisan támogatjuk kollégáinkat az elhelyezkedésük során: velük intézzük a papírokat, engedélyeket, bankszámlát, minden egyebet. Nem hagyunk magára senkit. Ráadásul nagyon rugalmasok vagyunk, ami a szabadságolást illeti: sofőreink eldönthetik, hogy milyen ütemekben utaznának haza.

Persze mindemellett gyönyörű helyen dolgozunk, Felixstowe egy nagyon szép és szerethető környéke Angliának.

 

Dáviddal folytatott bő egy órás interjúm alatt nagyon pozitív és meggyőző képet kaptam a FatherBull Ltd. csapatáról. Dávid nyíltan beszélt a FatherBull jövőjéről, céljairól és egy megbízható stáb fontosságáról.

Számára rettentően fontos az egymás közötti bizalom és tisztelet ahhoz, hogy ne csak cégként, de közösségként is együtt tudjon működni a csapat.