Hol lehet gluténmentes pizza receptet találni?

A pizza világszerte nagy népszerűségnek örvend. Az egykor szicíliai étteremből világhódító útjára indult finomság azonban már korábban is ismeretes volt, bár kétségtelen, hogy nem a klasszikus formában. Az ókori Egyiptomban például mézzel és fűszerekkel ízesítették a pizza elődjét. Volt idő, hogy a pékségekben kimaradt alapanyagokat sütötték meg a szegények számára, és egyfajta kenyérlángosként szolgált az étel. Ami azonban akkor és ma is megegyezik, az nem más, mint a pizza tésztához felhasznált alapanyag.

 

A gabonafélék nélkül sokak számára elképzelhetetlen a pizza, pedig tény, hogy gyakran okoznak emésztési panaszokat ezek. A hagyományos búzalisztet még mindig előszeretettel használják a pizzériák, pedig a tapasztalatok szerint mind nagyobb igény mutatkozna a gluténmentes megoldásokra. A gluténérzékenység, a búzaallergia és a lisztérzékenység nem csak hasi panaszokat, fejfájást vagy ízületi fájdalmakat okozhatnak, hanem mindezeknél fogva az életminőségre is rányomják bélyegüket.

Jó hír viszont, hogy ma már olyan formában is az asztalra kerülhet a pizza, amikor nem kerül felhasználásra glutént tartalmazó alapanyag. Ezen az oldalon többféle gluténmentes pizza receptet is megtalál: https://www.schaer.com/hu-hu. Érdemes megtanulni a sütés-főzés alapjait, hiszen így mindig saját ízlésünk és egészségi állapotunk szerint készíthetjük el a tányérra kerülő finomságokat. Természetesen gluténérzékenyen az éttermek kínálta gasztronómiai élményekről sem kell lemondanunk, hiszen egyre több olyan vendéglátóhely is elérhető már manapság, melyek gondolnak azokra is, akik ezt az alapanyagot nem tudják tolerálni.

 

A pizza tipikusan az az étel, amely akár otthon is gyorsan az asztalra varázsolható, és korosztálytól függetlenül mindenki ízlésének megfelel. A feltétek száma és variálásának módja szinte végtelen. A húsimádók éppen úgy megtalálják számításukat, mint azok, akik kerülnék az állati eredetű alapanyagokat. A zöldségekkel biztosan nem lehet mellélőni, ráadásul ezek az ideális testsúly megtartásában is segíthetnek. A gluténmentes receptek segítségével a diétázni vágyók is megtalálhatják kedvenceiket, melyek még kezdő háziasszonyok számára sem jelenthetnek problémát. Gluténmentesen is fenséges pizzák készíthetőek, de akár olyan vendéglátóhelyet is találhatunk, ahol garantáltan gluténmentes alapanyagok kerülnek felhasználásra.