Férfi fodrászat, ahol a szakáll sem marad figyelmen kívül

Megtaláltad már azt a frizurát, ami igazán jól áll számodra? Míg a nők megannyi segítséggel találkozhatnak a témában, addig a férfiak kissé talán el vannak veszve e területen. Egyébként is elmondható, hogy a férfiak nem szívesen töltik idejüket a fodrász szalonokban, és valahol kicsit elpazarolt időnek érzik mindezt. Tény pedig, hogy a jó megjelenés szolgálatában kiemelt jelentőséggel bír az, hogy passzol-e az arcvonásokhoz és a fejformához a választott hajviselet.

Napjainkban a szakáll is minden korábbinál népszerűbb, s míg néhány évtizeddel ezelőtt még megkérdőjelezhető volt, hogy trendi-e szakállat növeszteni, addig manapság már egyre többen döntenek mellette. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy csak akkor mutat jól, ha passzol a hajviselethez és megfelelően ápolt is az. Nem csak a jó frizurán múlik a férfias kinézet, ez a férfi fodrászat a szakálladra is nagy hangsúlyt fektet.

S ha már a férfias megjelenés került szóba, akkor mindenképpen figyelmet érdemel az öltözködés és a kiegészítők viselése is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a sportos elegancia soha nem megy ki a divatból, de a mértéktartásra mind a ruhák, mint az ékszerek kapcsán célszerű ügyelni. Nincs ez másként egyébként a frizuraválasztás során sem. Az oldalt felnyírt, rendszerint a focistáktól elterjedt fiatalos frizura könnyen lehet, hogy az idősebb korosztálynak, vagy a klasszikus értékeket előnyben részesítőknek nem megfelelő. Az ideális frizura kiválasztásakor a személyiséget is szem előtt érdemes tartani, ugyanis a harmonikus összkép csak így valósítható meg.

Sokak számára nem elhanyagolható szempont az sem, hogy miként érzik magukat a szalonban. Akad olyan borbély szalon is Budapesten, ahol egy prémium kategóriás kézműves sör társaságában várakozhatsz, innentől fogva pedig a laza, kötetlen hangulat garantált. Mivel a férfiak sokszor úgy tekintetnek a fodrásznál töltött időre, mint szükséges rosszra, így igazi kuriózumnak számítanak azok a helyek, melyek jó hangulatot és otthonos miliőt kínálnak a profi szolgáltatások mellett.

Az igényes frizura, mint a magabiztosság egyik kulcsa, nem csak a nőknek jár. A férfiak is mind gyakrabban érdeklődnek az olyan szolgáltatások iránt, melyek egyfajta komplex egészként adnak hozzá mind a vonzó külső megteremtéséhez, mind a kikapcsolódáshoz.