A fűtési költségek csökkentése fűtéskorszerűsítéssel is megoldható

Amellett, hogy a fűtési költségeket 20-30 százalékkal is csökkenti, a környezetünket is jobban óvja a fűtéskorszerűsítés. Vonatkozik ez a családi házak és a társasházak fűtési költségeire is. Manapság egyre több társasházban élő ismeri fel a fűtéskorszerűsítésben rejlő lehetőséget és sokan pályázatot is benyújtanak ebből a célból. A közös képviselőkön múlik, hogy mennyire képesek a társasházat ebből a szempontból előrébb vinni. Természetesen az ott élőknek sem mindegy, hogy télen 50-60 000 forintos fűtésszámlát fizetnek ki, vagy megelégednek egy 20-30 ezer forint körüli kiadással.  A megtakarítás mellet természetesen a környezet terhelése is csökken, hála a korszerű fűtési rendszereknek.

Egy fejlett fűtési rendszerrel nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, ilyen lehet például egy kondenzációs kazán vagy akár egy hőszivattyú telepítése. Fűtés korszerűsítésre a legjobb szolgáltatást érdemes igénybe venni, ha tényleg megtakarításra törekszünk. A Fülöp Épületgépészet mindenben az ügyfelek segítségére siet, hiszen korszerű technológiákat ajánl akár egy teljes társasház korszerűbbé tételére. A kondenzációs kazánok mellett ma már nagyon sok alacsony hőmérsékletű kazán is felkerült a boltok polcaira, amelyek között szintén érdemes keresgélni.

Ezek a kazánok a kialakításuknak köszönhetően elhanyagolható mértékben veszítenek a hasznosítás fokából, ezáltal jelentős összegek megtakarítását teszi elérhetővé bárki számára. A hatásfok természetesen ugyan az, mint a már jól megszokott, de többletköltséget okozó kazánoknál.

Az új kazánok amellett, hogy olcsóbban üzemeltethetők természetesen biztonságosabbak is, mint elődeik. Nem kormolnak, egyáltalán nem igénylik a kémény kiépítését és a szén-monoxid valamint a robbanásveszély is elfelejthető. Geotermikus energia használata esetén további előny, hogy a gázszolgáltatóról teljesen le lehet válni, ezáltal sokkal nagyobb szabadságot kapunk és a pénzmegtakarítás is érzékelhető lesz. A szerelési munkálatok az új rendszer kiépítéséhez mindösszesen pár napot vesznek igénybe és a fűtőkészüléken be lehet állítani, hogy minden esetben csak az éppen szükséges energiát adja le. A fűtési szezonban több tízezer forint megtakarítást érhetnek el a családok.