Óvjuk meg gyermekünket

Sokan elhanyagolják a fogsor szabályos növekedésének lényegét, pedig egyáltalán nem szabad elbagatelizálnunk, hiszen komoly jelentőséggel bír. A helytelenül nőtt fogazat, enyhes esetben, ha nincs elvégezve a gyerek fogszabályozás, megnehezíti a fogak közti rések tisztítását, ami fogromláshoz, később akár fogvesztéshez is vezethet.
Amennyiben a gyermek fogszabályozás elmarad, úgy akár komolyabb problémák is kialakulhatnak, amit a későbbiekben nem, vagy csak nagyon nehezen lehet helyre hozni.
Ilyen lehet például a fogak állásából adódó helytelen rágás kialakulása. Például, ha csak az egyik oldalon rágunk, akkor azon az oldalon a fogazat elkopik, az izmok megerősödnek, az ellenkező oldalon pedig a használaton kívüli fogak, az íny és az állkapocs izmai elsatnyulnak, így mindkét oldalon komoly problémákat okoz.
Ráadásul, az állkapocs izmainak féloldalassága magát az állkapcsot is elferdíti, tovább rontva a helyzetet, sőt, akár az állkapocs csont is elkophat, komoly következményeket eredményezve.
Éppen ezért nagyon fontos a gyermek fogszabályzás elvégeztetése.
Attól nem is beszélve, hogy a gyerek fogszabályzás eleve sokkal egyszerűbb beavatkozás, mint a felnőttkori.