Több előnye is van egy hajvégvágó gépnek

Töredezett hajvégekkel küzdesz nap mint nap? Hiába a méregdrága balzsamok és hajpakolások, a száraz hajvégek azonnal elrontják napi megjelenésed? Az olló egyfajta megoldást kínál, de ha maguk próbálkozunk vele, és nem rendelkezünk professzionális eszközzel, azzal bizony sokszor többet árthatunk, mint használhatunk. Ma már olyan készülékek is elérhetőek azonban, melyek csak a hajvég néhány milliméterét távolítják el és házilag is gond nélkül alkalmazhatóak.

 

A ballvin.hu weboldalon megnézheted, hogy egy hagyományos ollóval szemben milyen előnyei lehetnek egy hajvégvágó gépnek. Az eszközt elég havonta egyszer használni, a végeredmény pedig tökéletesen ápolt, dús, rendezett frizura, mely szerves részét képezi a vonzó megjelenésnek. S hogy mit érdemes még tenned annak érdekében, hogy hajkoronád a legjobb formában legyen? Elsősorban arra célszerű odafigyelned, hogy mit eszel. A bevitt alapanyagok minősége, a bennük megtalálható vitaminok és ásványi anyagok együttesen járulnak hozzá a haj egészségéhez. A B-vitaminok pótlására mindenképpen érdemes ügyelni, ezek gondoskodnak ugyanis az egészséges hajról, bőrről és körmökről. Hasonlóképpen lényeges a kollagén pótlása is, amelyet étrend-kiegészítő formájában is megtehetsz, természetes forrásból pedig a terápiás húsleves készítésével juthatsz hozzá.

 

Nem mindegy, miként ápolod hajadat. A samponok, balzsamok közül érdemes a természetes összetevőket tartalmazók mellett dönteni, és lehetőleg kerülni azokat, melyekben az alkohol előkelő helyet foglal el az összetevőlistán. A természetes megoldások kedvelői számára a ricinusolaj, a hidegen sajtolt kókuszolaj és a szőlőmagolaj is remek választásnak bizonyulnak. Ezeket természetes formában, olajként kenhetjük fel a hajra, a fejbőrre, majd alapos lemosás és samponnal történő hajtisztítás után egészséges, csillogó és erős hajnak örvendhetünk.

 

A bőséges folyadékbevitel szintén kiemelt szerepet játszik abban, hogy a hajkorona egészséges maradjon. Szerezz be egy disznósörtéből készült hajkefét, ami nem tölti fel elektromossággal a hajad, és a gubancoktól is hatékonyan megszabadulhatsz segítségével. Ne feledd, a szép haj az ápoltságnál és az egészségnél kezdődik, ezekért pedig a legtöbbet életmódoddal, a használt és elfogyasztott alapanyagokkal tehetsz. Gondoskodj a töredezett hajvégek eltávolításáról is, ezek ugyanis ronthatják az összképet és kezelhetetlenné teszik hajad.