Nyugdíjkalkulátor 2019: tudja meg, hogy mennyi nyugdíjra számíthat az államtól!

Az állami nyugdíjrendszer működésképtelenségéről rendszeresen cikkeznek. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a rendszer nem úgy funkcionál, ahogyan az munkavállalóként megnyugtató lenne számunkra. Jogosan merülhet tehát fel a kérdés, hogy vajon mennyi nyugdíjat kaphatunk majd a későbbiekben? S vajon meg is kapjuk az életminőség fenntartásához szükséges pénzt, vagy be kell érnünk a jelenlegi jövedelem töredékével?

Ha kíváncsi arra, hogy mekkora nyugdíjra számíthat a jövőben, akkor ezt pár kattintással megtudhatja a nyugdijbiztositas.com weboldalon. Készüljön fel arra, hogy talán kellemetlen meglepetések érhetik! Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjas évekre már megteremtik majd maguknak azokat a körülményeket, melyek a kényelmes, biztonságos élethez szükségesek. Miként azonban a tapasztalatok is mutatják, nem hogy kevesebb, de gyakran több kiadásra lehet számítani nyugdíjasként.

A korábban megszokott életszínvonal fenntartása jogos igény lehet, de ha ebből még alább is kell adni, akkor is ott vannak az egészségre fordított összegek. Még tudatos, egészséges életmód esetén is előfordulhat, hogy jelentkeznek már csak a korból adódóan is egészségügyi problémák. Az állami egészségügy gyakran nem bizonyul megfelelőnek, s ilyenkor akár magán úton is szükség lehet szakemberek segítségére. Nem minden nyugdíjas van abban a helyzetben, hogy a gyermekek, a család anyagi támogatást tudjon nyújtani. Ilyenkor saját maguknak kell kigazdálkodni a szükséges összegeket, ami korántsem egyszerű feladat.

Érdemes tehát már a munkával töltött évek közben is gondolni arra, hogy egykor milyen kihívások elé állíthat az élet. Az anyagi biztonság megteremtésének érdekében sokat lehet tenni a megfelelő nyugdíjbiztosítás megkötésével. Érdemes akár független megtakarítási szakértő közreműködését is kérni, hiszen a minden korábbinál szélesebb kínálatban néha bizony nehéz lehet megtalálni az ideális szolgáltatási csomagot.

Amíg fiatalon és egészségesen éljük életünket, addig hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez mindig így lesz. A tudatos jövőtervezés azonban azon is múlik, hogy milyen lépéseket teszünk meg a későbbi anyagi jólét irányába. Az állami nyugdíjrendszerre való hagyatkozás helyett célszerű lehet tehát a nyugdíjbiztosítási lehetőségek között körülnézni.