Minden bontókalapács erős

Nagyobb építkezések vagy meglévő régi épületek bontása során, szinte minden esetben szükség van a betontörmelék széttörésére, a könnyebb mozdíthatóság, elszállíthatóság érdekében. Erre a célra lett kifejlesztve, különböző kialakítással, a nagyteljesítményű bontókalapács. Ez a brutális szerszám kőkemény, nyers erőt visz át a rezgőmozgás segítségével a betonra, ami a helyes vésőfej erős ütései hatására homokként porlik szét. Amikor egy épületet bontanak, általában valamilyen módszerrel romba döntik. Ezt robbantással vagy munkagép segítségével, tolással, ütköztetéssel érik el. A keletkezett betonhalmazt nagyteljesítményű bontókalapács segítségével apró darabokra zúzzák.

A kézi kalapácsokon kívül, munkagépek adaptereként is léteznek, hidraulikus elven használható berendezések, amelyek óriási kapacitásra képesek. A szétzúzott betontörmeléket erre kifejlesztett darálógépekkel apróra őrölik, így újra felhasználhatóvá válik, akár ugyanabban az építkezésben vagy máshol. A bontókalapács tehát nagyon hasznos szerszám, már csak azért is, mert ha nem állna rendelkezésre, nem tudnánk továbblépni a már összedőlt épület elszállítási folyamatában. Ahhoz, hogy olyan komoly teljesítményt érhessünk el egy ilyen géppel, egyértelműen erős, strapabíró motorra is szükség van. A bontókalapács gyártók, általában jó hírű, világmárkák, akik valóban megbízható, hosszútávon használható gépeket dobnak piacra.

A nagyobb értékű gépeket az ipari célra szánt felhasználási területük folytán, rendszerint vállalkozók vásárolják. A hosszú távú felhasználás alapdolog, amit a folyamatos igénybevétel miatt nehéz teljesíteni. Ezt csak precíz mérnöki tervezés, elkötelezettség és kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával lehet elérni. Ebből kifolyólag elmondható, hogy minden bontókalapács megbízható és hatékony. A nagy súly ellenére, a kiváló formatervezés könnyű használatot tesz lehetővé. A gyors rezgés az emberi szervezetre is komoly hatással van, ezért ezt csillapítani kell. A beépített rezgés-elnyelő technológia valóban könnyebb használatot tesz lehetővé, de azért nem árt némi szakértelem és tapasztalat a bontókalapács használatához. Az állítható rezgésszám a különböző keménységű anyagok megfelelő ütemben történő széttörésére használható. Tehát nem kell olyan gyors ütés a téglának, mint a betonnak, mert az puhább anyag. A bontókalapács induláskor lágyabban kezd ütni, hogy véletlenül se ugorjon ki a felhasználó kezéből. A mérnökök mindenre gondoltak a gépek megtervezésekor, ami fontos a testi épség és a hatékony munkavégzés szempontjából.