Megtakarításainkat tehetjük egyszeri díjas befektetéses életbiztosításba

Az ideális befektetési formát keresi? Szeretné, ha valóban jövedelmező formát választhatna, ahol pénze is maximális biztonságban van? A helyzettel sokan szembesülünk akkor, ha megtakarításainkat szeretnénk a legjobb helyen tudni. Mivel hazánkban a kamatkörnyezet igen kedvezőtlen, ezért a folyószámlán tartott pénz nem bizonyul a legjobb választásnak. A TBSZ számla esetében nélkülözhetetlenek a tőzsdei ismeretek, ezért ha nincs időnk ilyesmivel foglalkozni, akkor érdemes más megoldás után nézni. Hallott már az egyszeri díjas befektetéses életbiztosításról? A sok remek befektetési lehetőség mellett életbiztosításba is fektethetünk, akár rövid időre is.

A TBSZ számlával megegyező adózási kedvezményekkel rendelkező megtakarítási forma rövidtávon is kifizetődő lehet, de minél tovább tartjuk itt pénzünket, annál jobban megéri a befektetés. S hogy kiknek ajánlott elsősorban ez a megoldás? A tapasztalatok szerint sokan vannak, akik hozzáértés vagy idő hiányában nem kívánnak a befektetésekkel foglalkozni, inkább bíznák azokat szakemberekre. Az egyszeri díjas befektetéses életbiztosítás számukra ideális választás lehet. A tőkét tulajdonképpen bármire lehet fordítani az ingatlanvásárlástól kezdve egészen az autóbeszerzésig. A szakemberek azt javasolják, hogy főként az idősebb korosztály számára lehet hasznos ez a megtakarítási forma, s nem csak a magas belépési korhatár miatt. Nem elhanyagolható az örökösödési illetékmentesség, hiszen így az örökösnek nem kell majd fizetni azért, hogy megkaphassa a számlán levő összeget.

Jelenleg a rövidtávon is kifizetődő egyszeri díjas befektetéses életbiztosítás négy biztosítónál érhető el. Közöttük természetesen akadnak hasonlóságok és különbségek, érdemes akár online összehasonlítani ezeket. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a három év utáni 8%, és az 5 évet követő kamatadó mentesség vonatkozik a nyereségre, ami igen kedvező lehetőségeket rejt magában. Megtakarítási forma iránt érdeklődve megéri a TBSZ számla adózási kedvezményeit nyújtó egyszeri díjas befektetéses életbiztosítás mellett dönteni, mely kapcsán szakemberek kezelik a befektetéseket, ezzel sok terhet levéve saját vállunkról. Szakmai tudás nélkül is igénybe vehető a szolgáltatás, melynek segítségével a bankbetéteknél biztosan magasabb kamat érhető el.

 

Nem tudja, melyik biztosító ajánlata lenne ideális az Ön számára? Ha pénzügyekről van szó, akkor a maximálisa körültekintés nagyon fontos. Forduljon akár pénzügyi tanácsadóhoz, aki minden részletre felhívja figyelmét.