Még most érdemes kihasználni a nyárigumi akciókat Budapesten

A biztonságos közlekedés részben azon is múlik, hogy mennyire figyelünk oda a használt gumik minőségére. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kopott gumik fokozott kockázatot jelentenek. Hasonlóképpen lényeges az is, hogy mindig a szezonnak megfelelő abroncs legyen az autón. Nem véletlen, hogy a téligumik nem a forró aszfaltra lettek kifejlesztve, s ennek megfelelően évszakváltáskor mindenképpen célszerű gondoskodni a gumicseréről.

Mivel előbb vagy utóbb mindenképp váltani kell téligumiról nyárigumira, ezért célszerű mihamarabb elintézni ezt a teendőt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyárigumi akciók akár még most is kihasználhatóak Budapesten, méghozzá az online rendelés kényelmét is kihasználva. Ha tehát a tavalyi szett szálszakadásos, megsérült, vagy egyszerűen a profilmélység már közeledik a kritikus 1.6 mm-hez, akkor mindenképpen javasolt a csere. A kopott gumikkal nedves körülmények között akár kétszeresére is megnőhet a féktávolság, ezért a közlekedés biztonságának szempontjából sem elhanyagolható, mennyire figyelünk az abroncs állapotára.

Nem kevés olyan autós van, aki nem figyel oda erre, és kopott gumikkal, vagy például még a téli szettel indul neki a nyaralásnak. Ezzel nem csak a jelentős fogyasztásnövekedés érhető el, hanem a nagyobb menetzaj is. A téligumi nem csak felületi kialakítását illetően különbözik a nyáritól, hanem anyagösszetételét illetően is. Mielőtt tehát útnak indulunk a családdal, feltétlenül nézessük át az autót és gondoskodjunk a megfelelő gumikkal való felszereltségről.

Sokszor még tapasztalt autósoknak is gondot jelenthet a megfelelő márka kiválasztása. Az autógumi tesztek ilyenkor jó választásnak bizonyulhatnak, hiszen a nyári gumikat több szempont alapján hasonlítják össze, így mindenki egyéni preferenciáinak megfelelően dönthet egyik vagy másik világmárka mellett. Nyárigumi akció keretein belül megbízható minőségű gumikhoz lehet hozzájutni, ráadásul még az otthon kényelmét sem kell elhagyni, ha sikerül rábukkanni a megfelelő webshopra. Nyáron rendszerint gyakrabban van használatban az autó, mint az év más időszakaiban. Érdemes tehát felkészülni erre az időszakra, hiszen a biztonság és az üzemanyag fogyasztás is múlhat azon, az évszaknak megfelelő gumi van-e az autón.