A kandalló kályha bemutatása pár sorban

Manapság már nem nehéz megvenni a minden igénynek megfelelő fűtőeszközt. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a korszerű kandalló kályha sokkal többet jelent egy sima, megszokott kályhánál. Ugye az utóbbi csakis a felületével tudja biztosítani a szükséges hőt. Ezzel szemben a kandalló kályha egy modern légfűtéses berendezés, már ami a működési elvét illeti.

Nagy előny itt, és pontosan ebben rejlik a lényeg, hogy speciális burkolata is van. A burkolat egy igazán lényeges része a szerkezetnek. Amellett, hogy hozzájárul az esztétikus megjelenéshez, maximálisan kiveszi a részét a légfűtésben. A kandalló kályha burkolata révén valósul meg a konvekciós fűtés, ami a legmodernebb és legkényelmesebb technológiának számít ezen a területen.

Érdemes tudni azt is, hogy a burkolat réseiben, amik akár 2, 3 és 4 réteget is alkothatnak, a konvekciós teljesítmény jön létre. Pontosan ez adja a légfűtés alapját: a burkolat gyakorlatilag egy meleglevegős hőcserélő. Persze a kandalló kályha nem csupán azért annyira népszerű, mert hatékonyan garantálható vele a fűtés.

Azért is nagy kedvenc, mert számos kivitelben kapható. Manapság igazán felkapott a kérámia, fém, üveg és kőburkolat külsejű típus. Az is nagy előny, hogy a fűtőberendezés a sugárzó hőt csak az az üvegfelületén keresztül adja le. A csökkentett sugárzó hő leadó felület járul hozzá a precíz hőszabályzáshoz.

A legtöbb fűtési rendszer elengedhetetlen része a kandallócső

Bármilyen fűtési megoldásról, szerkezetről is legyen szó, a füstelvezető rendszer megfelelő tervezése és kiépítése nagyon fontos. A minden téren megfelelő kandallócső még biztonságosabbá teszi az adott eszközt, így a fűtés zavartalan lehet. A kandallócső kéménybe való bekötése előtt minden esetben szükséges alaposan lellenőrizni a kémény állapotát.

Ezzel kapcsolatban, minden esetben ki kell kérni egy szakértő véleményét. Nyilván a kandallót csakis egy engedélyezett, felülvizsgált és megfelelőnek minősített kéménybe szabad bekötni. Az igényekhez passzoló kandallócső megvehető a Fire Store shopban.