Vérnyomásmérőt vettem a Prevenció Patikában

Minap a háziorvosomnál voltam. Évente egy alkalommal rendszeresen meglátogatom őt, akkor is, ha semmilyen panaszom nincsen. Eddig minden évben megveregette a vállamat és gratulált az egészségi állapotomhoz. Idén azonban vállveregetés helyett homlokráncolást kaptam. Nagyon magasnak találta a vérnyomásomat. Hiába mondtam neki, hogy a vizsgálat előtt 30 perccel még a főnököm szobájában ültem egy fejmosáson és ennek volt oka a magas szisztolés érték. Nem hatotta meg a magyarázatom. Vérnyomáscsökkentő gyógyszert írt fel és azt mondta, hogy mérjem otthon is rendszeresen a vérnyomásomat.

Így hát vennem kellett egy vérnyomásmérőt. Azt sem tudtam, hogy ezeket hol árulják. Halvány emlékeim voltak bizonyos orvosi segédeszköz szaküzletekről, de sokkal egyszerűbb volt beírni a böngészőbe a keresett termék nevét.

Az első találatok között volt egy ígéretes online gyógyszertár, a prevenciopatika.hu weboldal. Megnyitottam a honlapot és azonnal szimpatikus volt a design és a megjelenés. Talán azt mondod, hogy egy patika esetében ez másodlagos, de nekem nem. Grafikus vagyok, így sohasem vásárolnék egy unszimpatikus vagy stílszerűen antipatikus online patikában. A Prevenció Patika weboldala egyértelműen magán viseli egy modern és felkészült grafikus stílusjegyeit. De nem csak jól néz a honlap, hanem nagyon könnyű rajta tájékozódni is. 3 kattintással a megfelelő helyen voltam: Gyógyászat -> Gyógyászati segédeszközök -> Vérnyomásmérők, EKG készülékek.

Meglepett a választék. 18 különböző vérnyomásmérőt forgalmaznak. Ezek között van felkaros és csuklós is. Illetve megtalálhatóak a belépő szintű ill. a prémium termékek is. Fogalmam sem volt, hogy az oldalon látott árak milyenek. Ezért a 3 legszimpatikusabb termék esetében megnéztem más online gyógyszertárakban is az árakat. A prevenciopatika.hu árai minden esetben a legolcsóbbak voltak.

Sokat segített az, hogy a Prevenció Patika webshopjában rendelkezésemre állt a Kedvencek funkció. Beraktam a legjobb ajánlatokat a kedvencek közé, ezeket így már nem kellett újra és újra megkeresnem. Aztán csak kiraktam a kedvencek közül azt, amelyiknél találtam jobbat. Végül egyetlen termék maradt a kedvenceim között: az OMRON RS2 automata csuklós vérnyomásmérő. A webshopban egészen részletes leírást találtam a használatáról ill. precízen felsorolták a fontosabb műszaki adatokat is. Rosszul tűröm a fájdalmat, ezért fontos volt számomra, hogy a masina a fájdalommentes un. intellisense mérési technológiát használja.

Gyorsan feliratkoztam a webáruház hírleveire, így kaptam egy kupont. A készülék ára bruttó 14 ezer Ft-nál magasabb volt még a kuponnal is, így a házhozszállítás díjmentes volt. Természetesen lehetőségem volt bankkártyával fizetni a webáruházban ill. GLS futár kiszállítást kérni.

A futár 2 nappal később már ki is hozta a vérnyomásmérőt. Ennek minősége kiváló, használata pedig gyerekjáték. Őszintén szólva kedvet kaptam az online gyógyszer vásárláshoz. Eddig mindig leballagtam a közeli patikába és beálltam a sor végére, ha valamire szükségem volt. De ezek után egészen biztos, hogy a prevenciopatika.hu oldalon fogom megvenni a családunk esedékes vitamin fejadagjait és a szükséges gyógyszereket is.