Receptneked köretek!

Bár sokan nem hisznek benne, vagy csak nem vesznek róla tudomást, de a krumplin túl is van élet a köretek világában, sőt, leginkább ott kezdődik, hiszen rengeteg változatosan készíthető, gazdag ízvilágú ételt készíthetünk a kedvenc főételünk mellé. A szaftos húsok mellé nincs is jobb, mint egy frissen készült tiroli gombóc vagy házi puliszka, kevésbé szaftos ételek mellé pedig a zöldségekkel jól megpakolt kuszkusz szinte tökéletes kísérő. A receptneked köret ajánlatai között találunk kelbimbót, lilakáposztát, barnarizs felfújtat, de akár az örök kedvenc sült tepsis zöldségeket is. A puliszka különféle változatai is nagyon jól találtathatok húsok mellé. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az egykoron napi rendszereséggel minden háztartásban előfordult a puliszka, mint köret.

A puliszkát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben, továbbá készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is. A receptneked ajánlata között egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető lilakáposzta receptet is találunk. A lilakáposztát megmossuk, apróra vágjuk és lesózva állni hagyjuk körülbelül fél órát. Közben pedig a hagymát meghámozzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni, rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát, öntünk alá kevés vizet és elkezdjük párolni. Ha teljesen puha a káposzta és elfőtte az összes levét, akkor hozzáadjuk a köményt, az ecetet és ha szükséges, akkor még sózzuk. A receptneked széles választékban kínál könnyen elkészíthető, igencsak változatos köret recepteket.