Milyen fülbevaló típusok vannak?

A kiegészítők viselésének szokása nem újkeletű dolog. Már az ókori Egyiptomban is mutatós karláncok, nyakékek és fülbevalók díszítették az előkelő réteghez tartozókat. Társadalomtól, kultúrától és anyagi lehetőségektől függött sokszor az, hogy milyen ékszereket részesítettek előnyben az emberek. Napjainkban már nem a hatalmi pozíció megjelölésére szolgálnak az ékszerek, sokkal inkább jelzik azt, hogy milyen stílus áll közel hozzánk. Ma már otthonunk kényelmét sem kell elhagyni annak érdekében, hogy beszerezzük új kedvenceiket.

A fülbevalók egyetlen nő gyűjteményéből sem hiányozhatnak, ha azonban választásra esik a sor, akkor a minden korábbinál szélesebb kínálatból igen nehéz egyik vagy másik mellett letenni a voksot. Nem csak alapanyag, méret, hanem záródás és persze stílus tekintetében is sokféle megoldás közül válogathatunk. A schmuckekszer.hu-hoz hasonló oldalakon egy helyen megnézheti, hogy hányféle fülbevaló típus létezik.


Mindenki más méretű fülbevalóra esküszik, és ahogyan a karikák között is többféle méret létezik, úgy a lelógós típusokban is van egészen diszkrét, és persze látványosan lelógó fajta is. A választott fülbevalóval akár az arcformát is igény szerint alakíthatjuk. A lelógó fülbevalókkal a kerek arc kiválóan ellensúlyozható, de ennek megfelelően a karikát inkább javasolják a hozzáértők a csontosabb arcszerkezettel rendelkezők számára. A biztonságos, visszafogott megoldások kedvelőinek az apró beszúrós, vagy a klasszikusan záródó megoldások bizonyulhatnak ideálisnak.

Akár alkalmi szetteket is beszerezhetünk, amelyek esetében az egyes elemek kiválóan passzolnak egymáshoz. Ha viszont saját magunk állítjuk össze a viselni kívánt darabokat, akkor egy hangsúlyos fülbevaló mellé már inkább visszafogott nyaklánc dukál, vagy akár el is hagyható ez utóbbi. A fülbevaló kínálatban az a legjobb, hogy ma már mindenki megtalálhatja azt, amelyik stílus tekintetében a leginkább passzol az elképzelésekhez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság az ékszerekre legtöbben úgy tekintenek, mint az önkifejezés eszközeire. Míg tehát egykoron egyéb szempontok alapján választottak az emberek, napjainkban nagyon fontos a stílusteremtés. Gyakran az érdeklődési kör is visszaköszön egy medálon, vagy a választott fülbevalón.