Kisállat kiegészítő boltot hol találhatok?

Az interneten keresztüli vásárlás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Ez nem csak a kedvező áraknak, hanem a széles választéknak is köszönhető. Ma már néhány kattintással beszerezhetjük az élelmiszereket, ruhákat, parfümöket és műszaki cikkeket. De mi a helyzet azzal, ha állattartóként szeretnénk kis kedvencünk számára minden szükségeset megvásárolni? A maxipet.hu oldalán kutyáknak és macskáknak egyaránt találhatsz sokféle kiegészítőt, akár játékot, akár gyógyszert keresel. S hogy mi alapján érdemes választani?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megbízható minőség nélkülözhetetlen négylábú kedvenceink egészségének megőrzéséhez. Ugyan az üzletek polcain olcsó tápokkal is találkozhatunk, de ezek sajnos csak ritkán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Az ismert márkák ugyan sokszor jó választásnak bizonyulnak, de megéri az eledelek összetételéről is tájékozódni, hiszen csak így tudhatjuk biztosan, mi kerül kedvencünk tányérjára. Legyen szó akár kutyaeledelekről, akár a macskák táplálására szolgáló száraz és nedves eledelekről, a magas hústartalom biztosan jó választás lehet.

Persze ahogyan nálunk, embereknél is fontos lehet egyéni étkezési szokásaink figyelembe vétele, úgy a négylábúaknál sincsen ez másként. A kölyök állatoknak egészen más igényeik vannak, mint egy vemhes, vagy idősödő kedvencnek. Figyeljünk életmódjára, mozgásbeli szokásaira, de ma már elhízott, lakásban tartott, ételallergiás állatok számára is találhatunk speciális tápokat. A száraz tápok mellett nedves eledelről is mindenképpen célszerű gondoskodni, szükség esetén pedig az étrend-kiegészítők és vitaminok is egyfajta lehetőséget kínálnak.

Ha új kis kedvenc érkezik a családba, akkor célszerű gondoskodni számára a mindennapi élethez szükséges holmikról. Többféle tányér, alomtál vagy például fekhely közül válogathatunk, de ha nem szeretnénk, hogy ruháink és cipőink lássák kárát a rágcsálásnak, akkor érdemes játékokat is beszerezni a kis négylábúnak. Amennyiben a szabadban is időt tölt majd a mancsos, akkor az élősködők elleni védekezésre is célszerű hangsúlyt helyezni, ezzel megbetegedéseknek elejét vége. Ne feledkezzünk meg a fürdetéshez alkalmas speciális készítményekről, vagy a bundaápolás mellé nélkülözhetetlen fésűkről, kefékről sem. A gondoskodást és az odafigyelést sokszorosan hálálja majd meg új kis barátunk.