Ezt meg kellett még oldanunk, mielőtt kiköltözünk

Eljött az ideje, hogy külföldre költözzünk.

Ennek félig örülünk, félig pedig nem.

Már két éve készülünk erre, ami nem volt éppen egyszerű. Sok pénzt kellett ehhez félre raknunk, és a sok ügyintézésről nem is beszélve. Egy idegen országban elboldogulni sosem egyszerű, főleg akkor, ha valaki nem perfekt az ott beszélt nyelvből.

Egyébként Németországba készülünk a feleségemmel és a kisfiúnkkal, egészen pontosan Hannoverbe. Már jártunk abban a városban turistaként, és egyből bele is szerettünk. Már a nyaralásunk során kezdett megfogalmazódni bennünk a gondolat, hogy esetleg szerencsét próbálhatnánk itt.

Én majdnem anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, de a feleségem csak alapfokon, szóval Ő valószínűleg több nehézséggel fogja majd magát szembetalálni, mint én. A gyermekünkért nem aggódunk, mert az ő korában az agy olyan, mint a szivacs, és így biztosan gyorsan magába fogja szívni a német nyelvtudást.

Azért bevallom, elég nehéz lesz itt hagyni a családom többi részét és a barátaimat, de hát végül is bármikor visszajöhetünk Magyarországra, ha esetleg a későbbiekben megbánjuk a döntésünket.

Akár még az is benne van a pakliban, hogy a testvérem és a szüleim majd utánunk jönnek, ha már sikerült ott kint lefektetni az alapokat, amire egyébként elég jó esélyt látok, mert már találtam is ott egy nagyon jó munkalehetőséget, és gyakorlatilag bármikor elkezdhetek ott dolgozni. Persze ha nem lenne jó szakmám és nyelvtudásom, akkor ez nem így lenne.

Mielőtt azonban elutaztunk volna, el szerettük volna adni a házunkat, amihez nélkülözhetetlen volt egy energetikaitanúsítvány beszerzése.

Azt hittem, hogy ez nem fog nehézségekbe ütközni, de meglepően nehéz volt valaki olyat találni, aki szakszerűen képes kiállítani egy ilyen dokumentumot. Ráadásul nekünk ez még gyorsan is kéne, így még tovább szűkült az erre a feladatra alkalmas szolgáltatóknak a köre.

Végül egy olyan szolgáltatót találtunk, mely megfelelt az összes követelményüknek: e-tanusitas.eu.

Úgy hiszem, hogy náluk jobbat nem lehet elérni Magyarországon ezen a piacon, és rendkívül hálás vagyok nekik így utólag is, mert ha ők nincsenek, akkor az ingatlanunk adásvétele nehézségekbe ütközött volna, és talán még most sem sikerült volna túl lenni rajta.

Elsőre a weboldaluk segítségével informálódtam egy kicsit a szolgáltatóról. Szerencsére nagyon jól sikerült összeállítani ezt az internetes platformot, így bármire is voltam kíváncsi, néhány perc alatt már sikerült is megszereznem az áhított információt. Már ezen a ponton is kezdtek nagyon szimpatikussá válni a számomra, és elkezdett érlelődni bennem az elhatározás, hogy őket kell, hogy megbízzam ezzel a fontos feladattal.

Nem láttam értelmét a további várakozásnak, hiszen az energetikaitanúsítványra nem akartam már sokáig várni, így hát egyszerűen felhívtam őket telefonon, de egyébként egy űrlapot is elküldhettem volna nekik online, ha akarok.

Már a telefonban is érezhető volt az ügyfélközpontúság a szolgáltatónak a részéről, és mindenről teljes körű tájékoztatást kaptam. Feltettek néhány kérdést a felmérendő ingatlanról, illetve arra is megkértek, hogy a műszaki adatlapokat készítsem majd elő a kiérkező kollégájuknak, ha rendelkezek ilyenekkel.

Megbeszéltünk egy holnapi időpontot, mert az volt a legközelebbi, ami nekem is megfelelt.

A helyszíni felmérést végző szakember pontosan akkor érkezett ki, mikorra az meg lett beszélve, és egy perccel sem később. Ezt nevezem én pontosságnak!

A munka rögtön kezdetét is vette.

Bár én nem értek ehhez, de a mérnökről ordított a profizmus. Látszott, hogy már sokadszorra végez el ilyen feladatot, és egy pillanatra sem éreztem, hogy elakadt volna a munkában.

Miután végzett a felméréssel, azt azonnal el is küldte az irodájukba, és így gyakorlatilag a felmérést követően pár perccel már hozzá is láttak az energetikaitanúsítvány kiállításának.

Mivel az irodájukban is rohamtempóban zajlik a munka, így a dokumentum rendkívüli gyorsasággal el is készült, ami a futár másnap már ki is hozott nekem. Ha kérem, egyébként e-mailben is elküldték volna a számomra, és így még gyorsabban a kezemben lehetett volna, de én jobban szeretem, ha papíron is meg vannak a fontos dokumentumaim.

A szolgáltatásukért egyáltalán nem fizettem sokat, és az árakat Ti is láthatjátok, ha felléptek a weboldalukra. Ott áttekinthetően láthatjátok, hogy milyen esetekben mennyit kell fizetni a munkájukért.

Az ország bármelyik pontjáról hívhatjátok őket, ugyanis kiváló lefedettséggel rendelkeznek.

Ha nektek is szükségetek lenne egy ilyen szakszerűen kiállított dokumentumra, méghozzá gyorsan, akkor ne is keresgéljetek tovább, és válasszátok ezt a kiváló csapatot, aminek a szakértemével és tapasztalatával nem versenyezhet senki az országban!

Keressétek őket bizalommal, melyhez a lehetséges kapcsolatokat megtaláljátok a weboldalukon!

Ne feledjétek, akár 12 óra alatt megkaphatjátok a tanúsítványt, ha azt külön kéritek!