Ezek azok az esetek, amikor biztosan vízvezeték-szerelőre lesz szükséged

A ház körüli teendőket sokszor saját magunk is megoldhatjuk. Egy átlagos duguláshoz nem kell egyből szakembert hívni, a kisebb gondoknál segíthet a vécépumpa vagy a lefolyótisztító gél. Ha azonban nagy a baj, elkerülhetetlen a vízvezeték-szerelő kihívása. Ilyen eset a csőtörés és a szivárgás.

Óvakodj a csőtöréstől

vízvezeték szerelés kiváltó oka többféle lehet, a legsűrűbben előforduló a csőtörés. Ez a legváratlanabb helyeken és a legrosszabb pillanatokban következhet be, és ha nem javítják meg időben, képes rá, hogy teljesen tönkretegyen egy házat, lakást. A megbízható vízvezeték-szerelő viszont azonnali kiszállással vállalja a javítást, ennek köszönhetően megelőzhetőek a további gondok.

Csőtörés esetén olykor elkerülhetetlen a bontás, az azonban nem mindegy, mekkora darabon kell szétverni az otthonunkat. A jó szakember a speciális műszereivel pontosan be tudja mérni, hol van a probléma, majd a legkisebb felfordulással szünteti azt meg. Még okosabb, ha előre gondolkozunk, és kellő figyelmet fordítunk a karbantartásra. A szerelő nem csak arra jó, hogy orvosolja a bajokat: ha rendszeresen hívjuk, segít szinten tartani a csőrendszer állapotát.

Vedd komolyan a legkisebb szivárgást is

Akkor is érdemes tárcsázni a szakembert, ha „csak” szivárgást tapasztalunk. A csak szót nem véletlenül tettük idézőjelbe, hiszen ez a probléma is jelentős, ám sokan nem fordítanak rá elég figyelmet. A vízcsőből szivárgó folyadék lassan ugyan, de ugyanazt a romboló hatást végzi, mint a csőtörés esetén kiszabaduló víz.

Átáztathatja a bútorokat, a padlót, tönkreteheti a falat, elektromos zárlatot okozhat. Nem mellékesen pedig alaposan megemelheti a havi számlát, ha sok víz megy pocsékba. Ezért kell már az első jeleknél mestert hívni. A szivárgás nem olyan probléma, amely megoldja magát, a halogatással csak súlyosbodik. Okosabb időben cselekedni. Összefoglalva: ha vizesedik a fal, vagy bizonyos helyeken mindig sár van az udvaron, nincs mire várni, érdemes a vízvezeték-szerelőt tárcsázni.