3 hasznos infó, amit nem tudott a Zöld Hitelről

2021. október 4-e óta a Zöld Otthon Program a banki slágertermék. Sokan érdeklődnek a lehetőség iránt. Az olyan alapvető infók ismertek, mint a 2,5%-o kamat vagy a 70 millió forintos kölcsönösszeg. De mi a helyzet a többi tudnivalóval? Jöjjön három kevésbé ismert jellemző!

Egyedülállóként is lehet igényelni

Több olyan hitelkonstrukció is létezik, amelynél elvárt, hogy az igénylők házasok legyenek. Némelyik a gyermekvállaláshoz köti a hiteligénylés lehetőségét. A Zöld Otthon Program 2021 kivétel, a kormányrendelet szerint egyedülállók vagy nem házastársak is igényelhetik. A Zöld Lakáshitel feltétele ebből a szempontból annyi, hogy igénylő legyen képes visszafizetni a hitelt. Azaz rendelkezzen megfelelő jövedelemmel. A tisztánlátás érdekében a Zöld Otthon Program kalkulátorával kiszámolhatjuk a törlesztőrészletek várható összegét, valamint tájékozódhatunk a Zöld Otthon Hitel további feltételeiről.

Hogyan lehet a 2,5-ből 0%-os kamat

Az NHP Zöld Otthon Program (az NHP a Növekedési Hitelprogramot jelent) családi otthonteremtési kamattámogatással is kombinálható. Ezért is nevezik zöld OTK-nak is, amely a Többgyermekes Családok Zöld Otthonteremtési Kamattámogatása kifejezés rövidítéséből ered. A Zöld OTK ügyleti kamata akár a teljes futamidő alatt 0%. THM csak 2,66%

Zöld Otthon Hitel feltételei

Az NHP Zöld Hitel elindításának a célja, hogy minél több energiahatékony otthon épüljön. Ezért kötik a hitel folyósítását legalább BB energetikai besoroláshoz. Az egyik eleme, hogy az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni. Annak számít a víz- vagy szélenergia, sőt a tűzifa is.